lördag 14 juli 2012

Lille W (varning för långt inlägg)

Varje dag förundras jag över hur mycket min son kan, hur mycket han förstår och hur snabbt han kan snappa upp något nytt. Får han träffa andra barn lär han sig massor på en gång.

I helgen när vi var borta lärde han sig som exempel att säga sitt första namn - Nisse, uttalas "isse" eller "ische". Min gudfar var mycket nöjd med det!

Och Han vet var flera olika kroppsdelar sitter på både sig själv och andra. Frågar man så pekar han. När det gäller magen vill han helst dra upp tröjan och visa den lille gullmagen också!

Han har börjat kramas! Stora, rejäla och långa kramar får man då han riktigt håller om en. Han lägger gärna till ett "mmm"-ljud samtidigt. Världsmysigt! Man kan numer fråga efter en kram och (oftast) få en.

På sista tiden har han tränat mycket på att äta med sked. Lite svårt att ta upp något med skeden, men in i munnen går det, lätt som en plätt! Nu har han även provat äta med gaffel, går lite lättare att fånga upp något på den då man bara kan sticka fast det. Dricka i glas har han även gjort ett tag, men egentligen är det bara nappflaskan som duger. Pipmugg var bara att glömma! Låtsasdricka i glas är allra roligast.

Det här med att gå och springa är han ett riktigt proffs på! Ibland går han hela 1 km helt själv. Det är mycket roligare än att åka vagn minsann. Många förundras över att han bara är 14 månader och går så bra. Ibland (läs ofta) springer han iväg och vill bli jagad. Han kan nästan inte ens springa ordentligt på grund av att han håller på att kikna av skratt!

Han vet så väl när han gör något han inte får. Ibland petar han på något "förbjudet" och börjar skaka på huvudet innan man ens hinner reagera. Eller då han kastar mat på golvet för att sedan skaka på huvudet. Himla svårt att hålla minen då.

Bestämd är han vår lille W. Han vet vad han vill och talar om det. Är det något han inte vill så säger han "näe" och vrider bort huvudet. Väldigt demonstrativt. Är det något han vill så säger han "da" och nickar till. Känns bra att han är så bra på att visa vad han vill nu när han snart ska börja på förskolan (mammaångest).

Bara några sådana fantastiska saker som händer hemma hos oss just nu.

2 kommentarer:

  1. Jag brukar också förundras över hur stor din lilla kille verkar vara, bara 1 år (och en vecka) äldre än Axel. Vad mycket som händer under det året egentligen. Jag har mycket att se fram emot, och du också! Tänk vilka kramar du kommer få av din lille goseman när han längtat efter dig en hel dag på förskolan! :)

    SvaraRadera
  2. Det är ju så himla kul när de börjar prata. Så duktig han är William <3

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck här!