onsdag 9 maj 2012

12 månader

Som säkerligen ingen kunnat undgå så har lille W fyllt 1 år. Tänkte att jag ska köra en sådan här månadsuppdatering om vad han lärt sig och hur han utvecklas igen. Men sen får det nog räcka. Då har ju jag ju hela hans första år och vad han lärt sig månad för månad. :)  

 • Han går massor, det är väldigt sällan han kryper nu men det händer fortfarande varje dag och vi får passa på att njuta av krypandet så länge det finns kvar nu! Annars går han som sagt, han orkar gå flera hundra meter och vill gärna gå själv till lekparken. Fort går det ju inte för det finns tusentals saker på vägen som måste undersökas! Men det är så sött. 
 • Innan sa han nästan pappa, men nu säger han både mamma och pappa. Mamma säger han dock oftast när han är trött eller ledsen och vill komma till mig. Det blir liksom ett lite gnälligt mamma man får höra. Pappa säger han däremot ofta när pappan kommer ner från övervåningen, och då är det ju ett glatt pappa. Annars säger han Där då han pekar och ibland säger han Titta. Han brukar härma djurläten, särskilt hönan och så brukar han brumma och låta som en bil när han kör runt på något. Han har även särskilda ljud för när han vill ha något och ett som betyder ge mig vatten 
 • Numer äter han bara vanlig mat, ibland kan vi ta till en barnmatsburk när det kniper, men annars äter han bara vår mat. Potatis är något han vägrar, det spelar ingen roll om den är kokt, gjord i ugn, som potatisbulle eller mos. Det kommer ut igen och så protesterar han högljutt! Några riktiga favoriter är pappas köttfärssås med pasta, mammas köttfärslimpa, pappas korvgryta med curry, mammas äggröra, majs, kokt äggvita eller stekt ägg, banan, satsumas, apelsin, blåbär och vindruvor. Han är väldigt duktig och äter det mesta, men grönsaker är svårt. Någon som har ett bra tips kanske?   
 • Man kan leka med honom nu. Alltså man kan göra en lek som har tycker är rolig om och om igen. Som exemplet med Ws leksak där man rullar ner bollar och så spelar den musik. Då brukar vi räkna till tre och så släpper han alltid ner bollen först och "fuskar". Det är visst jätteroligt!
 • Han är en riktig myskille och vill gärna sitta i ens famn och bara mysa. Lägger man sig på golvet kommer han genast fram och börjar pussa och krama på en samtidigt som han låter "Aaaaaah". Så himmelens mysigt och ibland väldigt blött! ;) Han är även en riktig mamma-kille!
 •  På sista tiden, sedan vi plockade bort vattnet under nätterna, har han äntligen börjat sova bra om nätterna. Innan vaknade han ungefär varannan timme och ville dricka vatten. Vilket också bidrog till många blöjbyten under nätterna, samt att vakna i en blöt fläck på morgonen. Så vi tog helt enkelt bort vattnet och vilken skillnad det blev! (Sen att det inte ens blev i närheten så jobbigt som vi trodde det skulle bli att plocka bort vattnet, vilket fick en att fundera över varför man inte gjort det tidigare, det var en annan sak..) Nu sover han hela nätterna sedan han fått komma till vår säng, vilket oftast händer vid kl. 23-24. Innan dess vaknar han oftast till några gånger. Detta bidrar också till en mer utvilad mamma och pappa, himla bra!

 Oj, långt blev det och det var allt jag kom på nu. Det är verkligen fascinerande att vara med under ett helt år och se all den utveckling som händer. Mer lär det bli också! ;)

2 kommentarer:

 1. Vad skönt att han har börjat sova så bra! Och wow, vad han går! Elly gick lite över en meter idag, det är rekord, så jag hoppas att det lossnar snart, börjar känna mig lite sne av att gå och hålla henne i handen hela tiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sömnen är helt fantastisk att få nu! :)
   W vägrar hålla oss i handen och har alltid gjort, tycker det skulle vara mysigt att få gå och hålla honom i handen! ;)

   Radera

Lämna gärna ett avtryck här!