måndag 28 maj 2012

Hemgjord islatte

Fick efterfrågan på hur jag gör islatten och tänkte att det lär jag dela med mig av för det är:
1. svinenkelt och
2. supergott!
Jag som inte riktigt fungerar utan kaffe nu för tiden tycker det här var underbart att dricka i värmen!

Det här behöver du:
Starkt kaffe (jag tar 1,5 kaffemått per kopp)
Socker (1 tsk per kopp)
Mjölk (jag använder grön, men man kan med fördel ta röd mjölk för krämigare islatte)
Is (massor av is!)

1. Koka kaffe och rör ner sockret. Låt sedan stå och svalna en stund i kylen.

2. Häll sedan på mjölk, man kan tänka 1 del kaffe och 2 delar mjölk. Lägg sedan i massor av is. Drick och njut!

1 kommentar:

  1. Det ska jag prova nu under sommaren :D
    Om du gillar kaffe måste du prova white russian om du går ut nångång, den är faaaarligt god!
    Fast, röd mjölk är lättmjölk härnere i Skåne ;)
    Men eftersom jag är uppväxt med att röd mjölk är den tjocka på korrekt vis, så förstår jag vad du menar ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck här!