torsdag 9 februari 2012

Babysäkra?


Det här med att babysäkra har verkligen blivit viktigt. Ja, sen ett tag tillbaka egentligen. Grindar har vi (läs Gustav) satt upp både uppe och nere i trappen och vad mycket lättare allt blev.
Men sen var det kökslådorna.
Översta lådan har redan en slags spärr så den är lugn, men dit når han ju knappast heller. De övriga lådorna däremot. Det går inte att sätta dit sådana vanliga små spärrar, så just nu finns det ingenting. Vi har istället flyttat på alla farliga saker från de nedre lådorna eftersom den här lille busen inte vill göra annat än att dra ut lådorna och plocka ur grejerna när man är i köket. Vi var i början väldigt noga och "Aj, ajade" men den höll inte i längden. För W blev jätteledsen och bara skrek, vilket i sin tur bidrog till att han bara skulle sitta i vår famn. Ja ni kan ju gissa hur mycket man kan få gjort i köket då. Ja, just ingenting skulle man kunna säga.
Så, han får nu pilla lite och vi får städa. Oh well.

Söt är han då när han riktigt koncentrerat grejar på!

6 kommentarer:

  1. Ja det där lådrotandet alltså. Vi kan inte heller få dit spärrar på lådorna, men vi har såna där andra handtag så vi körde igenom en bandyklubba som fick agera lådspärr för samtliga lådor. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jag satt här om dagen och önskade att även vi hade sådana handtag... :)

      Radera
  2. Vi har köpt hem en massa spärrar, men inte satt upp än. Suck… Jaja, Elly är mer intresserad av att resa sig mot spisen och stolarna än att öppna lådor och skåp än så länge. Och tro't eller ej, men spiskyddet har vi faktiskt satt upp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att hon inte börjat riva i lådorna ännu! Åh, ett spiskydd! Det lär vi ju fixa omedelbums!

      Radera
  3. Du skrev inte din bloggadress men jag gissade att det var du :)
    Junie käkar det mesta som ligger i hennes väg..aluminiumfolie stoppar hon i sig, plockar ur och in igen..ALLT ska verkligen in i munnen.
    Lådorna barnsäkrade vi förra veckan, äntligen, och det var härligt. Man är inte lika rädd längre men samtidigt så gick det inte att barnsäkra de lådorna som helst hade behövts säkrats så det har fått flyttats om lite, än så länge når hon inte upp till besticklådan dock. När hon gör det så hoppas jag att hon kommit över att dra ut allt.. ;)
    Hon blev dock väldigt besviken när hon upptäckte att det inte gick att öppna lådor och skåp längre, väldigt högljutt besviken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhå, hade jag missat det..
      Ja, man får hoppas att den här perioden går över snart.. :)

      Radera

Lämna gärna ett avtryck här!