måndag 25 juli 2011

Dopplanering

Så här planerade vi Williams dop.

Tid: Vi valde att ha dopet ett datum då så många av våra nära släktingar som möjligt kunde komma. Man fick välja mellan att ha dopet under själva mässan eller att ha ett separat dop efteråt, vi valde det andra alternativet.

Plats: Vi valde den kyrka som ligger närmast där vi bor, det är en jättefin liten träkyrka som är jättemysig. Det kändes rätt när vi var där och tittade.
Dopfikat tänkte vi först ha i vår trädgård, men med tanke på vädret och att det blev så många gäster valde vi att vara i församlingshemmet bredvid kyrkan. Detta fungerade jättebra och det var super att kunna åka dit och duka upp allt dagen innan.

Tema: Vi hade ett färgtema under dopet vilket var grönt och blått. Vi hade grönt och blått band på dopklänningen, tårtan hade blåa och gröna stjärnor samt att alla ballonger och serpentiner gick i blått och grönt.

Dukningen: Vi dukade upp två långbord, ett långt bord för buffén, ett bord för dryck, ett för kaffe och tårta samt ett presentbord.

Mat: Vi bjöd på lunch vilket bestod av en buffé med potatissallad som mamma lagat, helstekt fläskfilé med kapris och bacon som Gustavs mamma lagat, Västerbottenpajer som Gustavs pappas fru lagat och en god sallad med vattenmelon som jag gjorde. Vi hade även egen mat till barnen, de fick små kycklingklubbor och kycklingnuggets, potatis, dipp i små plastsnapsglas och grönsaks stavar. Det verkade som att barnens egen buffé hade varit populär!
Drycken bestod av alkoholfri äppelcider, kolsyrat vatten, lättöl samt rött och vitt vin. Efterrätten blev en god stor tårta och kaffe eller the. Tårtan valde vi att beställa eftersom vi inte hade ordentligt med tid för att baka själva. Gustavs mamma hade även med sig några småkakor.

Dekorationer: Vi hade ballonger och serpentiner att dekorera med, även små stjärnor som jag strödde ut på borden, vi hade också blommor på borden. Jag skrev även ut några foton på William som jag skrev en text under. Dessa satte vi ut på borden så gästerna kunde få se några olika glimtar ur hans liv. Alla tyckte det var jättekul med fotona. Jag klippte även ut boktsäverna i William i färgat hårt papper som jag satte upp ovanför presentbordet.

Så här såg det ut:











/Maria

1 kommentar:

Lämna gärna ett avtryck här!