söndag 23 oktober 2011

Babysim

Idag var det dags för första gången på babysim! William hade sina snygga badbrallor med stjärnor på, i storlek från 6 månader som var så tajta att de knappt gick på. Haha. Supersöt var han och det var himla kul! Att skvätta vatten är det allra bästa, helst så mycket att mamma inte kunde se något.. ;) Flyta och simma runt på mage var också en riktigt hit, flyta på rygg var däremot lite sisådär. Han slappnade ju inte av direkt och låg och flöt utan han spände sig och vevade runt med kroppen så att huvudet antingen åkte alldeles för långt ner i vattnet eller upp ovanför ytan. Han fick sig även en och annan kallsup när han vevade så det inte gick att andas in något annat än vatten. Men det gick bra det med. Några rapar uppe på torra land så var det klart! Efteråt skulle jag duscha av honom, han som aldrig duschat förut, han brukar ju alltid bada i balja. Det gick bra ett tag men sedan blev han trött och ledsen och bjöd på världens skrikfest så andra föräldrar drog efter andan och sa "oooj!" när han tog i sitt allra värsta. Vilket såklart inte gjorde det bättre för mamman... Men, efter lite mat och att nästan slumra till blev det bättre och han låg i ett skötbord och lekte med sina leksaker. Skönt! Det blir liksom jobbigt, pinsamt och så tycker man så synd om den lille som fått så mycket nya intryck att han är helt färdig när det blir så där. Men så är det, andra gånger är han hur glad som helst. Själva badandet gillade han verkligen! Nästa gång badar vi nog honom hemma efteråt så kanske det går bättre.. :)


/Maria - iphone

2 kommentarer:

  1. Vad kul att han gillade själva simmet!
    Elly var ju likadan i duschen efteråt. En del andra barn kunde smågråta lite ibland, men hon skrek som om jag hade misshandlat och/eller övergett henne. Puh, vad jobbigt det var! Men det var värst de första gångerna. Hoppas William vänjer sig vid det så ni slipper skrikfest nästa gång!

    SvaraRadera
  2. Ja jag hoppas också det går bättre nästa gång. Funderar på att bara byta om på honom och tvätta av honom hemma sen istället. Då kanske det går bättre. Skönt att veta att man inte är den enda! :)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck här!