onsdag 4 januari 2012

8 månader

Just idag blir William hela 8 månader och han har växt så mycket under den senaste månaden. Han ser liksom lite "större" ut och han har lärt sig så mycket. Han har övat, övat och återigen övat på alla dessa färdigheter och lagom till han blev 8 månader så klickade det till och allt bara sitter.

Han har lärt sig att stoppa mat i munnen, helst mjukt bröd (hårda saker som majskrokar och rån är ingen hit). Han har även lärt sig att resa sig mot saker, från början var det endast vissa saker som fungerade, men nu går det mot allt (även ostadiga leksaker vilket gör mamma lite nervös). Men störst av allt är att han lärt sig krypa. På nyårsafton kunde han ställa sig på alla fyra men kom ingen vart och nu, nu går det fort som sjutton här hemma!

Han har även fått en tand, och just idag håller nummer två på att spricka igenom så att man kan se toppen av lilla gadden!

Han äter även mer vanlig mat och ammingen har vi trappat ner till endast 2 gånger om dagen (ibland 1 och ibland 3 gånger). Han har även slutat amma på natten vilket gick förvånansvärt bra att vänja honom av med. Nu sover han i sitt eget rum och det går jättebra! Vissa nätter kommer han och ligger hos oss någon timme, men andra är det bara på morgonen som han ligger och leker propeller emellan oss. Det är en överraskning varje gång man kommer till sängen när man hör att han är vaken. Antingen står han på alla fyra, sitter upp eller står upp. Det är alla möjliga varianter nu för tiden. Det går även lika bra för både mamma och pappa att lägga honom nu, vilket är jätteskönt!

Ja, han har verkligen växt och lärt sig mycket under den senaste månaden och det är så fantastiskt att få vara med vid varje steg på vägen och se hur han utvecklas. Min fina lilla William!

3 kommentarer:

  1. Åh, fina lille W, grattis! Känner igen det där att det kan kännas som att dom växer över natten nästan. Oj, krypning, då blir det fart (och alla saker börjar leva farligt ;) )

    SvaraRadera
  2. Grattis W! Vad kul att han har börjat krypa också, det tycker jag är en stor milstolpe!

    SvaraRadera
  3. Jos: W hälsar Tack! ;) Ja nu är det fart allt!

    Fifi: Tack säger han (typ)! :) Ja det är det helt klart!!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck här!