söndag 8 januari 2012

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Jos att lista de fem bästa och sämsta köp jag gjort under år 2011. Så här när jag sitter och funderar kommer jag på en massa saker att skriva om, och så inser jag att det var ju inköpta under år 2010. Typiskt alltså!

Här kommer de i alla fall. 2011. Jag börjar med de bästa!

1. Sängen

Ja vår nya säng. Vi är så nöjda! Så skön att ligga i, så mycket plats och så fin med massor av förvaring under sängen. Helt klart bästa köpet under 2011!


2. Systemkameran
Alltså, behöver jag ens säga något. Då man bara använt iphonekameran de senaste 9 månaderna så blev det en sådan stor skillnad att kunna ta riktigt fina bilder, som man kan förstora om man vill. Och jag som tycker det är så himla kul att fota, även om jag är jättedålig på hur jag ska ställa in kameran, är så nöjd! Nu har jag lite att träna på också! :)


3. Köksbordet
Vi gick från ett litet furubord med stolar för 4 personer till att köpa ett stort och fint bord med plats för 6 personer. Vi skulle nog kunna sitta så många som 10 pers kring det om vi vill. Det är brett så det finns plats för att ha kastruller och sådant framme på bordet medan man äter. Och bjuder vi hem folk så får vi alltid plats. Så himla bra! Att det var utgående och kostade 800:- istället för 2500:- (eller var det 3,500:-?) var mycket, mycket bra!



4. Tuttvärmare
(eller vad de nu heter, som stora amningsilägg, fast i ull..)
Jag köpte dem efter rekomendation från vår BVCsköterska innan sommaren kommit, då det är sådär lömskt varmt men blåser kallt. De har varit perfekta att använda då man är ute och går. Eftersom jag blir så varm vill jag inte klä mig för mycket, men då är tuttarna ändå varma. Jag har klarat mig helt utan mjölkstockning, och jag vet inte om jag har dessa att tacka eller om jag helt enkelt skulle ha klarat mig ändå.


5. Williams Didriksson overall
Ett traderafynd som jag känner mig så nöjd med. En helt ny overall till mindre än halva priset inklusive frakt. Det gillas. Jag har fortfarande inte hittat en billigare Didriksson overall på REAn vilket ger än mer Win-känsla över det hela. :)


Och så vidare till de sämsta köpen..

1. Byxor
Ett par superdupersnygga byxor som satt så himla bra i affären. Väl använda ett litet tag så blev de för slappa kring låren och rumpan, som att inte det var nog så fick jag kameltå i dem. Inte läckert! Och så gick jag ner några kilon till och vips så var de helt oanvändbara. Det var de hundralapparna liksom. Fast mest surt på att de ju faktiskt var så himla fina!

2. Jag härmar Jos och säger Amningsbehå
Ja alltså, eftersom mina mjölkbomber var så gigantiska så att deinte fick plats i de billiga amningsbehåarna så köpte jag en dyrare. Den var genomskinlig, inte snyggt, man såg antingen amningsiläggen eller bröstvårtorna igenom den. Den gav inte ett uns av stöd och blev dessutom missfärgad på en gång och det gick inte att trätta bort. Är så glad för att bomberna minskat och börjar passa i mina gamla behåar igen, för så mycket finare man känner sig alltså!

3. Williams Pingumobil

Den är så fin, gjord i trä och fina färger. Den såg även så söt ut där den satt ovanför Ws spjälsäng. Men, jo visst tyckte W den var lite rolig att titta på när man satte fart på den. Men det var när han var riktigt liten, sen var den inte särskilt intressant. Tror jag det. Vad ser man egentligen när man ligger under den, några svarta bollar. Det blev ju inte bebisen som fick det roliga att titta på, utan det var ju vi föräldrar. Helt fel. Han har en billig mobil i tyg från Ikea ovanför skötbädden där figurerna hänger så barnet ser dem. Den har varit mycket mer poppis!



4. Tyger

Ibland får jag så stora visioner och idéer om vad jag ska sy. Jag blir helt uppe i detta och köper massor av tyg som jag behöver. Sen slutar det, i de flesta fallen, med att jag aldrig tar mig tid och sätter mig för att sy dessa grejer. Det är så typiskt, det är ju så kul att sy. Men tiden finns liksom inte riktigt längre. Så, jag har två väldigt stora tyglådor som ska knölas in och få plats vid sybordet inne datarummet. Väldigt fina tyger. En vacker dag kanske de kommer till användning..

5. Bebiskläder
Ja alltså, man var lite optimistisk där i början och trodde visst att bebisen skulle hinna ha hur många olika ombyten som helst. Men när det finns en sisådär 20 ombyten i en storlek och det går 1-2 om dagen samtidigt som han växer ur en storlek på 2 veckor, ja då var det mycket som inte ens hann bli använt. Till det förhoppningsvisa syskonet till W finns det då kläder så det räcker och blir över för den första tiden..

Åh, jag slår vad om att jag kommer på andra saker jag skulle skrivit om istället direkt efter jag postat detta.. Det slår aldrig fel! :)

Jag skickar nu vidare utmaningen till tre härliga tjejor: Lisa, Fifi och Anna!

6 kommentarer:

  1. Ja, vad roligt!
    Och gud, sängen alltså, bra köp här med!

    SvaraRadera
  2. Canon är bra grejer, har en 350D, älskar den mer än allt!

    SvaraRadera
  3. Kul att läsa listan! Vår säng är också en av tidernas bästa köp, men den har några år på nacken nu.

    SvaraRadera
  4. Den där sängen med förvaring under har vi också suktat lite efter.
    Kul! Jag ska komma på lite bra så återkommer jag i frågan. (E¤ller alltså, det är ju inte så att det blir direkt svårt, senast idag har jag svurit över de två sämsta köpen typ ever.)

    SvaraRadera
  5. Fifi: Ja en riktig säng vill man ha! :)

    Jess: Jag är så himla nöjd med vår!

    Jos: Ja en riktig säng, det är himmelen det! :)

    Sara: Åh tack så mycket!!

    Lisa: Ja visst är den fin? Och praktisk! :) Ska bli spännande att läsa din lista sen!

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck här!