tisdag 1 februari 2011

v.29+0

Nu går vi återigen in i en ny graviditetsvecka, vecka 30. Ännu en milstolpe, tänk det är inte så många veckor kvar nu och bara 77 dagar! =)

Bebisen är mellan 39 och 41 cm lång mellan hjässa och häl och väger närmare 1600 gram. Bebisen börjar ju bli stor nu och det känns på hur han rör sig, det märks att det är trängre och ibland gör det nästan lite ont när han trycker sig mot magväggen. Det märks också att livmodern blivit stor nu för jag har ofta ont och är öm i revbenen, och som jag sa igår så går jag bakåtlutad och vaggar fram. Haha! =)


Läste någonstans att bebisen kan behålla den dygnsrytm den har i magen, om det stämmer så blir det många nattpass hos oss kan jag säga! Så fort jag lägger mig i sängen så börjar han böka runt, samma sak när jag vaknar till på natten. Lille mysen! =)

Foglossningen har gjort sig påmind lite då och då. Igår fick jag världens hugg när jag skulle ta av mig strumporna och trodde nästan jag skulle dö, idag i duschen började det också göra jätteont!

Idag ringde klockan 7.30, vi klev båda ur sängen, hoppade i kläder och gick ut på en rask promenad. Skönt! Det började precis ljusna och man blev lite klarare i huvudet. Sedan så fastnade jag vid att fylla i en gravidbok jag fick av min underbara mamma igår. Jag har ju några veckor att tänka och minnas tillbaka på nu! =) Åt frukost, tog en dusch och nu sitter jag här redo att ta mig an en föreläsning innan det är dags att åka till skolan för seminarium!


Tog några morgonbilder när jag och bebis satt och mös i soffan! ;)



/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck här!