fredag 29 april 2011

10 dagar över tiden

Idag har vi varit på specialistmödravården på undersökning. Bebis har det bra i magen, lagom med fostervatten och växer som han ska. På det här ultraljudet fick vi även se en del av bebis ansikte, man kunde se ögonhålan, nästan och lilla amorbågen. Mys! :) vi fick även se bebis hjärta som tickade på fint och en liten fot och mage och rygg och sådant. Den här barnmorskan tog massor av mått för att uppskatta hur stor bebis är, och det blev verkligen stor skillnad på resultatet från när läkaren uppskattade bebis vikt i förra veckan. Förra gången gick det väldigt fort och hon tog bara några få mått, medan den här barnmorskan tog massor av mått och var väldigt noggrann. Så vi tror mer på dagens resultat. Bebis Uppskattas väga ca. 3,7 kg (allt mellan 3,2-4 kg sa hon att han kan väga), vilket är lite skillnad mot förra gången då läkaren fick det till 4,4kg. Barnmorskan sa att det är ju inte så att bebisen har krympt så mycket utan det berodde snarare på mätningen och hur lyckad den varit. Igår kväll när vi skulle sova och jag kände på magen kunde både jag och Gustav säga att bebis rumpa sjunkit ytterligare. Vi sa till barnmorskan att vi tycker bebis rumpa sjunkit ner varpå vi får svaret att det är en bit kvar. Hon känner på huvudet och säger att det är ruckbart, vi som fått höra från v.35 att bebis är fixerad (!?). Det kändes lite som bakslag efter bakslag, men huvudsaken är att bebis mår bra och att han kommer ut någongång. Idag fick vi verkligen känslan av att det inte är på gång än på ett tag och blev väldigt uppgivna eftersom man hade förhoppningar på lite andra besked. Vi riktar in oss på att gå tiden ut och bli igångsatta som det känns just nu..

Om bebis nu inte kommit har vi fått en ny tid på torsdag nästa vecka då jag enligt hur de räknar är i v.42+1 (vilket är v.42+2 enligt hur man räknar ut på internet). Då räknas jag som överburen och man får ett nytt UL, CTG och en gynundersökning där de undersöker hur "mogen" man är. Beslut tas efter det, men är det helt omoget och bebis har det bra väntar man högst två dagar till och sedan blir det igångsättning. Alltså, allra senast nästa lördag ska det hela sätta igång! Det är ju inte allt för lång tid kvar, men vi hoppas ju att det kommer igång innan dess av sig själv.

För att muntra upp oss åkte vi till Lövhyddans blomsterhandel och slog till på ett körsbärsträd och lite blommor jag ska plantera i amplarna på altanen. Vi kände att nu när det inte verkar hända något så får vi helt enkelt sysselsätta oss med annat. När vi kom hem åt vi lunch och jag slocknade i soffan 1,5 timme. Det behövdes eftersom jag inte kunde somna i går kväll och låg vaken länge och väl. Nu ska vi snart ut och plantera körsbärsträdet! :)

/Maria - iphone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck här!